Uw partner op de weg

Uw partner op de weg
Wilt u op de hoogte blijven en onze nieuwsbrief ontvangen?
Ja
Later
NIEUWS

DigiTimer

Verplaats uw voertuig over meer dan 150m* zonder registratie van rijtijd !Zoals u ondertussen wel weet beschikken de huidige digitale tachografen over een nieuwe regel betreffende de afronding van de minuut (ook wel, onterecht, de 29sec regel genoemd), waardoor u rijtijd kan besparen, korte verplaatsingen kan doen zonder dat de tachograaf rijtijd registreert**.

DigiTimer is een innovatief apparaat, gebaseerd op de regel betreffende de afronding per minuut, dat de chauffeur aangeeft wanneer en hoelang hij kan rijden, zodat hij de langst mogelijke verplaatsing kan uitvoeren zonder rijtijd te registreren**.
De DigiTimer geeft dus de chauffeurs de mogelijkheid om ten volle te kunnen profiteren van de regel betreffende de afronding van de minuut om zo het gebruik van de tachograaf te optimaliseren.

Dankzij zijn eenvoudig gebruik blijkt de DigiTimer zeer doeltreffend te zijn in gevallen waarbij het noodzakelijk is korte verplaatsingen van het voertuig uit te voeren. Bijvoorbeeld aan de ingang van de parking van een fabriek, voor het vrijmaken van een ladingsdok, voor het uitvoeren van een korte verplaatsing in een wachtrij bij het laden of lossen, …

De DigiTimer moet aangesloten worden aan de frontstekker van de tachograaf, er is dus geen specifieke montage nodig. Hij is compatibel met de Stoneridge SE5000 tachografen vanaf versie 7.3 en de VDO 1381 tachografen vanaf versie 1.4***.

Hieronder vindt u de folder.

Aarzel niet om met ons contact op te nemen voor verdere inlichtingen.

*Test uitgevoerd met een geladen vrachtwagen uitgerust met een Stoneridge SE5000 Exakt Duo² tachograaf.

**Het is natuurlijk verboden om tijdens een pauze te rijden (verordening CE561/2006).

***Enkele zeer oude versies van de 1.4 VDO 1381 tachografen volgen niet helemaal verordening 1266/2009 en zullen in bepaalde gevallen niet werken met de DigiTimer.


Download PDF